Friluftsliv

Robens® Telt under 1 kg

Robens® Telt under 1 kg | Arctic-Fritid.no

Beklageligvis er ikke disse teltmodellene i produksjon lenger.

Robens® Telt under 1 kg, for utendørseventyrere som ønsker å begrense vekten av deres utstyr på mer krevende turer, vil elske det nye Robens® Buzzard UL telt, som veier under 1 kg. Sammen med Red Rock UL er Buzzard UL et to-manns telt i den nye Ultralite kolleksjonen fra den prisbelønnede produsenten av tekniske telt.

Alle materialer er utvalgt for å skape balance mellom funksjonalitet og vekt og samtidig bevare kvaliteten og robustheten. Ultralite teltene har et oversejl i Robens eget HydroTex® UL. Dette er en 10D nylon, som er silikonbehandlet på begge sider for å oppnå et vandsøyletrykk på 3,000 mm. Nylonnettet, som brukes til innertelt og bunn, er av 20D ripstopnylon. Hovedstengerne er av 7071 T7 aluminium, og sidestengerne i Buzzard UL er av kullfiber.

Buzzard ULBuzzard UL vejer 995 g og er baseret på det prisbelønnede Robens Buzzard design – et to-manns telt med en enkelt tverrgående buestang, som hurtigt reises med oversejlet først eller i én arbejdsgang. Det har én dør og et inngangsparti med ytterligere endestenger, som øker den innvendige høyde og lengde. Når disse settes på teltet, dannes en hætte, som beskytter netventilasjonen. Det lavest mulige antall pluggstropper til enkelte barduner gir hurtig oppsetting og enkel justering under krevende værforhold. Den samlede vekt for Buzzard UL kan reduseres til 950 g, når det er pakket ned til et absolutt minimum for transport og oppsetting, og det måler kun 35 x 12 cm, når det er pakket ned i transporttasken med rullelukning.

Anbefaling: Ultralett telt, hurtig oppsetting, kompakt pakkestørrelse, et telt som appellerer til de mer krevende utendørs eventyrere.

Robens Red Rock UL | Arctic-Fritid.no

Det større Red Rock UL vejer kun 1,39 kg (1,32 kg, når det er pakket ned til et absolut minimum) og rejses med oversejlet først eller i én arbejdsgang. Red Rock er et raskt å sette opp 2-manns tunneltelt med to buestenger, som inkorporerer en takstang, som øker stabiliteten og ståhøyden i inngangspartiet og gjør det behagelig å sitte der. De utvendige dørene kan åpnes på flere forskjellige måter alt etter værforholdene. Aluminiumsstenger av høy kvalitet samt Robens HydroTex® UL materiale reduserer vekt og pakkestørrelse. Den meget lave vekten gjør teltet ideelt for turgåere, syklister og andre som trenger et lett telt med god plass.

Anbefaling: Red Rock UL er et ultralett kuppeltelt med god stabilitet og udvidet inngangsparti, som er mer allsidig og brukervennlig en de fleste andre telt i denne kategorien.

Robens tester fortsatt alle sine telt i egne testfaciliteter. Ved testene registrerer vi den maksimale vindhastighed (MAX), som teltet udsættes for, samt den gennemsnitlige vindhastighed (AVG), hvor der forekommer strukturel ustabilitet. Strukturel ustabilitet kan f.eks. være en knækket/bøjet stang, eller at teltet klapper sammen for så at rejse sig igen, når vinden tager af. Op til den maksimale vindhastighed er der ikke på noget tidspunkt forekommet nogen form for katastrofalt svigt. Vi anvender nu et ikon, der også kan ses på Robens’ website, og som viser tallene for MAX og AVG for de enkelte telt.

Vindtest:

  • Buzzard UL: MAX 98 km/t og AVG 97 km/t.
  • Red Rock UL: MAX 110 km/t og AVG 100 km/t

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *