Fjelltur med tung ryggsekk

Tilbake til Bloggen
På fjelltur med tung ryggsekk | Arctic-Fritid.no

Fjelltur med tung ryggsekk

På fjelltur med tung ryggsekk er nok noe de aller fleste av oss har vært med på. For en del år siden tok jeg og en kompisgjeng turen innover dalene i indre troms, ryggsekken, en Norrøna 130 liters pakkrammesekk var pakket for 2 og veide 50kg.

Jeg måtte gå som siste mann da jeg ble beskyldt for å skjule for utsikten når jeg gikk fremst. Det var nok en annen tid, og utstyret veide en del mer kilo en dagens utstyr. I dag kan du ta med deg det samme utstyret og sekken vil ikke veie mer en 25kg. Det er store endringer i materialbruk og utstyret generelt, alt er blitt lettere i vekt.

For en tid tilbake hadde jeg et innlegg på Facebook hvor jeg pakket en Featherlight 55 liters ryggsekk (Eagle Products), med nødvendig utstyr for 2-3 dager på tur. Resultatet ble en fullpakket ryggsekk med en vekt på 5,5 til 6 kg.

Featherlight 55 ltr er ikke lenger i produksjon så jeg har valgt å gjøre samme testen med Easy Camp En Route 55 ltr, som har et svært avansert bæresystem med god lufting, gode justeringsmuligheter og solid polstring.

I ryggsekken, en Easy Camp En Route 55 ltr på 1,8kg pakkes følgende utstyr:

Dette utgjør ca 5,0 kg. pakker vi i tillegg med oss litt ekstra klær (microfleece er lett i vekt), kart/kompass, hodelykt samt toalettsaker så har vi en ryggsekk på 7,5 til 8 kg. Tar vi nå med han eller hun “turkamerat”, utstyrer denne med samme sekken, personlig utstyr etc. så får vi i tillegg med oss litt god mat og drikke..

Konklusjon er at 2 personer med 10kg hver på ryggen kan storkose seg, 2-3+ dager på tur.

God tur!! Husk fiskestanga..

Del dette innlegget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbake til Bloggen

Ny kunde? Opprett konto..


Logg inn på konto

Glemt passordet?

Problemer? Prøv standard metoden.

X

Er du kunde? Logg inn..


Opprett konto

Problemer? Prøv standard metoden.

X

Gå tilbake? Logg inn..


Be om nytt passord

Vennligst skriv inn brukernavn eller e-postadresse i feltet nedenfor. Du vil motta en lenke via epost slik at du enkelt kan opprette et nytt passord.

Problemer? Prøv standard metoden.

X
NYHETSBREV!
Abonner på nyhetsbrevet og få 15% rabatt på alle produkter i nettbutikken, untatt produkter som allerede er på tilbud!
Rabattkoden mottas når du har bekreftet abonnementet!
close-link

Som abonnent vil du regelmessig motta vårt nyhetsbrev til oppgitt e-post adresse. Du kan selvfølgelig når som helst melde deg av hvis du ikke lenger ønsker å motta nyhetsbrevet.

Abonner