Friluftsliv

Fjelltur med tung ryggsekk

Fjelltur med tung ryggsekk | Arctic-Fritid.no

På fjelltur med tung ryggsekk er nok noe de aller fleste av oss har vært med på. For en del år siden tok jeg og en kompisgjeng turen innover dalene i indre troms, ryggsekken, en Norrøna 130 liters pakkrammesekk var pakket for 2 og veide 50kg.

Jeg måtte gå som siste mann da jeg ble beskyldt for å skjule for utsikten når jeg gikk fremst. Det var nok en annen tid, og utstyret veide en del mer kilo en dagens utstyr. I dag kan du ta med deg det samme utstyret og sekken vil ikke veie mer en 25kg. Det er store endringer i materialbruk og utstyret generelt, alt er blitt lettere i vekt.

For en tid tilbake hadde jeg et innlegg på Facebook hvor jeg pakket en Featherlight 55 liters ryggsekk (Eagle Products), med nødvendig utstyr for 2-3 dager på tur. Resultatet ble en fullpakket ryggsekk med en vekt på 5,5 til 6 kg.

Featherlight 55 ltr er ikke lenger i produksjon så jeg har valgt å gjøre samme testen med Easy Camp En Route 55 ltr, som har et svært avansert bæresystem med god lufting, gode justeringsmuligheter og solid polstring.

I ryggsekken, en Easy Camp En Route 55 ltr på 1,8kg pakkes følgende utstyr:

  • Telt: Buzzard UL 2-manns, vekt 995 gr.
  • Sovepose: Far Away 700, vekt 700 gr.
  • Liggeunderlag: ZigZag Slumber 60cm, vekt 380 gr.
  • Gassbrenner: Fire Midge m/gass 400 gr, vekt ca 500 gr.
  • Kopper, kar og bestikk: Vekt ca 500+ gr.

Dette utgjør ca 5,0 kg. pakker vi i tillegg med oss litt ekstra klær (microfleece er lett i vekt), kart/kompass, hodelykt samt toalettsaker så har vi en ryggsekk på 7,5 til 8 kg. Tar vi nå med han eller hun “turkamerat”, utstyrer denne med samme sekken, personlig utstyr etc. så får vi i tillegg med oss litt god mat og drikke..

Konklusjon er at 2 personer med 10kg hver på ryggen kan storkose seg, 2-3+ dager på tur.

God tur!! Husk fiskestanga..

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *