Fra produsenten av Smokepins har vi fått denne oppskriften til røyking av bacon.
Start med å kjøpe en svineribbe / sideflesk på ca 1 kg.
- Dekk svineribben (over og under) med nitrittsalt tilsatt 10-20% sukker, legg den i kjøleskapet i ca. 1 døgn (vanlig salt kan også brukes men kjøttet kan bli grått).
100gr salt/ 30gr sukker per kg. Bruk gjerne brunsukker istedet for vanlig sukker. - Ta svineribben opp av lake og skyll denne godt i kaldt vann, tørk av med tørkepapir og la den tørke i kjøleskapet ca. 2 døgn.
- Legg svineribben i røykovnen og bruk 7-8 smokepins til røykingen (1 smokepins av gangen og minimalt med trekk i ovnen).
Start gjerne med 5-6 smokepins av OR og avslutt med 2-3 smokepins av Hickory eller Kirsebær. - Heng den ferdigrøykte svineribben til modning et kjølig sted i 10-14 døgn og sørg for at det ikke kan komme fluer inn til baconet.
- Velbekomme. En smaksopplevelse uten sammenligning! 😛
En smokepin av bøk produserer røyk i ca 1 time og 24 minutter, alt etter hvor mye trekk det er i ovnen/røret. Da vekten av en smokepin er 12-15g forbrenner denne ca 10 g/time hvilket tilfører røykeprosessen tilnærmet ingen varme og derfor kan vi med trygghet kalle dette kaldrøyking.
Les vår historie bak denne røykemetoden, som startet med Henriksens Røgringe.