Oppskrifter

Røyking av bacon

Røyking av bacon | Arctic-Fritid.no

Fra produsenten av Smokepins har vi fått denne oppskriften til røyking av bacon.

Start med å kjøpe en svineribbe / sideflesk på ca 1 kg.

  • Dekk svineribben med nitrittsalt og legg den i kjøleskapet i ca. 1 døgn (vanlig salt kan også brukes men kjøttet kan bli grått).
  • Ta svineribben opp av lake og skyll denne godt i kaldt vann, tørk av med tørkepapir og la den tørke i kjøleskapet ca. 2 døgn.
  • Legg svineribben i røykovnen og bruk ca. 8 smokepins (1 av gangen) til røykingen (husk minimalt med trekk i ovnen).
  • Heng den ferdigrøykte svineribben til modning et kjølig sted i 10-14 døgn og sørg for at det ikke kan komme fluer inn til baconet.
  • Etter røyking av bacon og modning blir 5 kg svineribbe til 4 kg bacon.
  • Når den er stekt, svarer mengden til ca 8 kg Tulip bacon, smaken kan dog ikke sammenlignes 😛.
  • Velbekomme.

En smokepin av bøk produserer røyk i ca 1 time og 24 minutter, alt etter hvor mye trekk det er i ovnen/røret. Da vekten av en smokepin er 12-15g forbrenner denne ca 10 g/time hvilket tilfører røykeprosessen tilnærmet ingen varme og derfor kan vi med trygghet kalle dette kaldrøyking.

Les vår historie bak denne røykemetoden, som startet med Henriksens Røgringe.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *