Fra produsenten av Smokepins har vi fått denne oppskriften til røyking av bacon.
Start med å kjøpe en svineribbe / sideflesk på ca 1 kg.
- Dekk svineribben (over og under) med nitrittsalt tilsatt 10-20% sukker, legg den i kjøleskapet i ca. 1 døgn (vanlig salt kan også brukes men kjøttet kan bli grått).
100gr salt/ 30gr sukker per kg. Bruk gjerne brunsukker istedet for vanlig sukker. - Ta svineribben opp av lake og skyll denne godt i kaldt vann, tørk av med tørkepapir og la den tørke i kjøleskapet ca. 2 døgn.
- Legg svineribben i røykovnen og bruk 7-8 smokepins til røykingen (1 smokepins av gangen og minimalt med trekk i ovnen).
Start gjerne med 5-6 smokepins av OR og avslutt med 2-3 smokepins av Hickory eller Kirsebær. - Heng den ferdigrøykte svineribben til modning et kjølig sted i 10-14 døgn og sørg for at det ikke kan komme fluer inn til baconet.
- Velbekomme. En smaksopplevelse uten sammenligning! 😛
En smokepin av bøk produserer røyk i ca 1 time og 24 minutter, alt etter hvor mye trekk det er i ovnen/røret. Da vekten av en smokepin er 12-15g forbrenner denne ca 10 g/time hvilket tilfører røykeprosessen tilnærmet ingen varme og derfor kan vi med trygghet kalle dette kaldrøyking.
Les vår historie bak denne røykemetoden, som startet med Henriksens Røgringe.
MEST POPULÆRE AKKURAT NÅ
Pakketilbud – Røyksyre og Seilaksfarge
150ml røyksyre og 3 x seilaksfarge 10g
Vis detaljer
kr 379.00