Oppskrifter

Røyking av bacon

Røyking av bacon | Arctic-Fritid.no

Fra produsenten av Smokepins har vi fått denne oppskriften til røyking av bacon.

Start med å kjøpe en svineribbe / sideflesk på ca 1 kg.

  • Dekk svineribben med nitrittsalt og legg den i kjøleskapet i ca. 1 døgn (vanlig salt kan også brukes men kjøttet kan bli grått).
  • Ta svineribben opp av lake og skyll denne godt i kaldt vann, tørk av med tørkepapir og la den tørke i kjøleskapet ca. 2 døgn.
  • Legg svineribben i røykovnen og bruk ca. 8 smokepins (1 av gangen) til røykingen (husk minimalt med trekk i ovnen).
  • Heng den ferdigrøykte svineribben til modning et kjølig sted i 10-14 døgn og sørg for at det ikke kan komme fluer inn til baconet.
  • Etter røyking og modning blir 5 kg svineribbe til 4 kg bacon.
  • Når den er stekt, svarer mengden til ca 8 kg Tulip bacon, smaken kan dog ikke sammenlignes 😛.
  • Velbekomme.

Se også vårt utvalg i marinader og urter til røyking av matvarer, kjøtt og fisk.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *