Oppskrifter

Røyking av laks

Røyking av laks | Arctic-Fritid.no

Dette er en oppskrift til røyking av laks jeg i sin tid fikk fra Danmark, nærmere bestemt fra produsenten av 90-tallets populære røykepinner. Nå er det arvtakeren Smokepins som gjelder.

I dette tilfellet ble der brukt norsk laks med en vekt på mellom 4 og 5 kg.

  • Fisken renses og fileteres og eventuelle bein som sitter igjen i filetene skjæres ut.
  • Del filetene i 2 eller 3 like lange deler (ikke nødvendig, men gjør prosessen videre enklere).
  • Til 2 fisk (4 fileter) lages en lake av ca 4 liter vann, 400 gram salt og 40 gram sukker (mer sukker for fastere fisk).
  • Lake tømmes i en passende beholder (eller flere dersom nødvendig).
  • Filetene legges i lake med skinnsiden opp, slik at filetene er helt dekket av lake.
  • Prosessen kan ta mellom 6 og 12 timer), det er ikke kritisk så prøv gjerne med 8 til 10 timer på et kjølig sted.
  • Ta hver enkelt filet opp av lake og skyll disse godt i kaldt vann, tørk av med tørkepapir.
  • La filetene hvile/henge til tørk i ca 1 døgn før røyking.
  • Velbekomme.

Se også vårt utvalg i marinader og urter til røyking av matvarer, kjøtt og fisk.

Relaterte innlegg

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *