Røyking av mat

Tørking av kjøtt og fisk

Tørking av kjøtt og fisk | Arctic-Fritid.no

Tørking av matvarer, kjøtt og fisk er sannsynligvis den eldste konserveringsmetoden vi kjenner til, en metode som ofte blir brukt i kombinasjon med andre konserveringsmetoder, som salting og speking.

Tørkehuset Normann med rustfri stålnetting i alle vegger er ideelt for tørking av kjøtt- og fiskeprodukter, på balkongen eller en platting utenfor huset / hytta. Se også våre viltposer som effektivt beskytter mot fluer og insekter.

Tørkehuset Normann | Arctic-Fritid.no
Tørkehuset Normann | Arctic-Fritid.no

Tørkehuset Normann er det ideelle tørkeskap når spekeskinka, boknafisken eller viltkjøttet etter høstens jakt skal videreforedles. Metallnettet i sideveggene sikrer god luftgjennomstrømning og sørger for at dyr, fugler og insekter ikke får tilgang til råvarene.

Tørkehuset leveres komplett med 5 hengepinner og 5 hengekroker for oppheng av råvarene. Sideveggene består av finmasket netting som beskytter mot dyr og insekter. Veggene er produsert i gran med profilert treverk som gjør at vann ikke blir liggende. Om tørkehuset skal stå ute kan det males med plantebasert maling (f.eks. Liwos el.lign).

Plasser tørkehuset på et luftig sted på balkongen eller en platting utenfor huset eller hytta, gjerne på et skyggefullt sted for at temperaturen alltid skal holdes så lav som mulig. Sett taket i åpen posisjon og heng råvarene på hengepinnene. For å sikre god tørk bør det være litt avstand mellom råvarene i tørkehuset. Følg anvisningene om anbefalte tørketider for de ulike råvarer. Når råvarene er ferdig tørket kan tørkehuset plasseres i bod eller garasje til neste gang det skal i bruk.

Spesifikasjoner:

  • Høyde totalt: 110 cm.
  • Hengehøyde: opp til 75 cm.
  • Bredde: 58 cm.
  • Dybde: 58 cm.
  • Vekt: ca 26 kg.

Tørkehuset Normann er produsert av gran. Rustfri stålnetting i alle vegger sikrere god lufting og beskytter mot insekter, fugler og dyr. Vegger har profiler som unngår at vann blir liggende. Plassér huset på balkong, platting eller en sokkel/plattform (bruk f.eks Leca-stein) slik at det ikke kommer i direkte kontakt med jord. Mal huset om det skal stå ute, gjerne med maling basert på planteoljer (f.eks. Liwos). Etter maling bør huset tørke godt slik at lukt ikke får påvirke råvarene.Taket kan med fordel dekkes med takpapp, shingel eller takplater.

​Tørkehuset kommer flatpakket i elementer. Du finner monteringsveiledning og bruksveiledning i pakken.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.