Oppskrifter

Slik kan du lage seilaks

Slik kan du lage seilaks | Arctic-Fritid.no

Slik kan du lage seilaks ved hjelp av seilaksfarge og røyksyre fra Kryddo

  • 1 kg seifilet uten bein tørrsaltes i minst 2 dager, benytt nok salt til at hele fileten blir dekket.
  • Skyll av saltet og tørk filetene godt.
  • Skjær fileten på skrå i skiver uten at skinnet følger med.
  • Legg skivene i vannbad bestående av:
  • La stå kjølig over natten og legg på rist for tørking.
  • Legges på glass med nøytral olje (soya) slik at den dekker produktet.

TIPS! Når du skal lage seilaks prøv gjerne ut flere varianter med kryddere, som for eksempel dill, sitronskall eller einebær.

Se også vårt fantastiske røyksalt som passer godt til det meste av varmretter, men brukes særlig til å gi en lettrøkt smak på kokt eller stekt fisk.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *