Oppskrifter

Slik kan du lage seilaks

Slik kan du lage seilaks | Arctic-Fritid.no

Seilaks, også kalt fattigmannslaks, har blitt et meget populært pålegg. Fra gammelt av ble seien saltet, farget og røkt, og erstattet således røkelaksen. Seilaks er veldig enkelt å lage selv, dette er noe absolutt alle kan få til, hvis en har tilgang på fersk sei. Når du skal lage seilaks prøv gjerne ut flere varianter med kryddere, som for eksempel dill, sitronskall eller einebær.

Slik kan du lage seilaks ved hjelp av seilaksfarge og røyksyre fra Kryddo

  • 1 kg seifilet uten bein tørrsaltes i minst 2 dager, benytt nok salt til at hele fileten blir dekket.
  • Skyll av saltet og tørk filetene godt.
  • Skjær fileten på skrå i skiver uten at skinnet følger med.
  • Legg skivene i vannbad bestående av:
  • La stå kjølig over natten og legg på rist for tørking.
    Brukes ikke røyksyre er seilaksen nå klar til kaldrøyking med våre praktiske Smokepins.
  • Legges på glass med nøytral olje (soya) slik at den dekker produktet.
  • Oppbevares i kjøleskap ved maks. +4°C.
  • Se våre kunders anbefalinger og kommentarer til oppskriften nedenfor.

TIPS! Når du skal lage seilaks prøv gjerne ut flere varianter med kryddere, som for eksempel dill, sitronskall eller einebær.

Vårt fantastiske røyksalt passer godt til det meste av varmretter, men brukes særlig til å gi en lettrøkt smak på kokt eller stekt fisk.

Se også vårt pakketilbud på 1 x røyksyre og 3 x seilaksfarge.

MEST POPULÆRE AKKURAT NÅ

Røykutvikler Norskprodusert | Arctic-Fritid.no
Kjøp

Røykutvikler Norskprodusert

En av de bedre i markedet
Vis detaljer
kr 1,695.00
GRATIS FRAKT!
Nitrittsalt 0,6% Natriumnitritt - 1,7 kg | Arctic-Fritid.no
Kjøp

Nitrittsalt 0,6% Natriumnitritt – 2kg

1,7kg - 99,4% salt og 0,6% nitritt
Vis detaljer
kr 59.00
Frakt, fra kr 89.00

Vi har 6 på lager.

Salg
Pakketilbud - Røyksyre og Seilaksfarge | Arctic-Fritid.no
LEGG I KURVEN

Pakketilbud – Røyksyre og Seilaksfarge

150ml røyksyre og 3 x seilaksfarge 10g
Vis detaljer
kr 379.00
Seilaksfarge - 10g | Arctic-Fritid.no
Kjøp

Seilaksfarge – 10g

Fargestoff til kjøtt og fisk
Vis detaljer
kr 89.00
Frakt, fra kr 59.00

Vi har 63 på lager.

Røyksyre - 150ml | Arctic-Fritid.no
Kjøp

Røyksyre – 150ml

Røyksmak på kjøtt og fisk
Vis detaljer
kr 189.00
Frakt, fra kr 69.00

Vi har 24 på lager.

Antibac 85% Våtservietter - 1pk | Arctic-Fritid.no
Kjøp

Antibac 85% Våtservietter – 1pk

Vis detaljer
kr 6.00
Frakt, fra kr 59.00

Vi har 913 på lager.

INNO Bombarda Intermediate

Synker ca. 1 meter på 5 sekund
Vis detaljer
kr 62.00
Frakt, fra kr 59.00

10 kommentarer på “Slik kan du lage seilaks

  1. Arne Ekornsæter sier:

    Hei
    Har laget dette flere ganger med farge og syre fra artic Fritid.
    Vill bare bemerke det med oljen når den er ferdig.
    Det er ikke alle oljer som holder seg flytende i kjøleskap.
    Jeg bruker Matolje (Madolje) fra EXTRA.

    1. Kundeservice sier:

      Heisann, og takk for gode tips. Mvh Rune.

  2. Arne j.olsen sier:

    Hei.. Hvis jeg bare lager av en halv kilo sei, kan jeg da bare halvere oppskrift?

    1. Kundeservice sier:

      Heisann.. Det er enklere å lage en riktig blanding på 1 liter vann enn på 0,5 liter vann, da mengden seilaksfarge og røyksyre blir nærmest ukontrollerbar liten og blandingen kan fort bli for sterk. Du trenger på ingen måte å bruke hele «vannbadet», du bruker den mengden som er nødvendig for å dekke seifileten.

  3. Edvin Bjerkelund sier:

    Jeg har gjort dette flere ganger med sei. Så trengte jeg lyr, faktisk mye bedre smak. Om en bruker fersk, eller frossen fisk, samme gode smak 👍

  4. Helene Hylseng sier:

    Kan ein bruke frossen fisk?

    1. Kundeservice sier:

      Heisann.. Jeg har aldri prøvd å lage seilaks av frossen fisk, men har smakt dette og fant den så absolutt like god som av ferskfisk. Det som er viktig er at fisken ikke tines før prosessen starter, men tørrsaltes i frossen tilstand og gjerne noen timer ekstra. Hilsen Rune.

  5. Arne Fedje sier:

    Hei. Hvordan er holdbarheten på seilaks laget etter oppskriften over?

    1. Kundeservice sier:

      Heisann! Er fisk og olje av god kvalitet og det ferdige produkt oppbevart kjølig (maks. +4°C) så er normal holdbarhet 50-60 dager. Hilsen Rune.

  6. Kristin Hjelde sier:

    Denne oppskriften er jeg veldig fornøyd med. Har brukt den flere ganger, og får tilbakemeldinger om at den er bedre enn den som er å få kjøpt i butikker. Det lønner seg å salte fisken i hele fileter, da blir den hard etter salting og desto finere å skjære tynne slinger av.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.