Oppskrifter

Slik kan du lage seilaks

Slik kan du lage seilaks | Arctic-Fritid.no

14 kommentarer på “Slik kan du lage seilaks

  1. Magne Kristiansen sier:

    Hei,
    Nettopp fått min første pakke med røyksyre og fargestoff, og skal prøve å lage seilaks for første gang, da han jeg har kjøpt av tidligere, har sluttet å produsere.
    Et lite tips til dere som lurer på holdbarheten på ferdig vare. Seilaksen kan fint fryses, husk å ikke fyll glassene helt opp, da innholdet utvider seg noe under fryseprosessen.
    Har spist seilaks som har ligget fryst i over 1 år, og har ikke noe å utsette på kvaliteten!
    Mvh
    Magne

  2. Arne Ekornsæter sier:

    Hei
    Har laget dette flere ganger med farge og syre fra artic Fritid.
    Vill bare bemerke det med oljen når den er ferdig.
    Det er ikke alle oljer som holder seg flytende i kjøleskap.
    Jeg bruker Matolje (Madolje) fra EXTRA.

    1. Kundeservice sier:

      Heisann, og takk for gode tips. Mvh Rune.

  3. Arne j.olsen sier:

    Hei.. Hvis jeg bare lager av en halv kilo sei, kan jeg da bare halvere oppskrift?

    1. Kundeservice sier:

      Heisann.. Det er enklere å lage en riktig blanding på 1 liter vann enn på 0,5 liter vann, da mengden seilaksfarge og røyksyre blir nærmest ukontrollerbar liten og blandingen kan fort bli for sterk. Du trenger på ingen måte å bruke hele «vannbadet», du bruker den mengden som er nødvendig for å dekke seifileten.

  4. Edvin Bjerkelund sier:

    Jeg har gjort dette flere ganger med sei. Så trengte jeg lyr, faktisk mye bedre smak. Om en bruker fersk, eller frossen fisk, samme gode smak 👍

  5. Helene Hylseng sier:

    Kan ein bruke frossen fisk?

    1. Kundeservice sier:

      Heisann.. Jeg har aldri prøvd å lage seilaks av frossen fisk, men har smakt dette og fant den så absolutt like god som av ferskfisk. Det som er viktig er at fisken ikke tines før prosessen starter, men tørrsaltes i frossen tilstand og gjerne noen timer ekstra. Hilsen Rune.

    2. Kjell Ivar Eines sier:

      Det går helt fint.

  6. Arne Fedje sier:

    Hei. Hvordan er holdbarheten på seilaks laget etter oppskriften over?

    1. Kundeservice sier:

      Heisann! Er fisk og olje av god kvalitet og det ferdige produkt oppbevart kjølig (maks. +4°C) så er normal holdbarhet 3 til 4 uker. Hilsen Rune.

  7. Kristin Hjelde sier:

    Denne oppskriften er jeg veldig fornøyd med. Har brukt den flere ganger, og får tilbakemeldinger om at den er bedre enn den som er å få kjøpt i butikker. Det lønner seg å salte fisken i hele fileter, da blir den hard etter salting og desto finere å skjære tynne slinger av.

    1. Anne sier:

      Til 1kg sei ,vanskelig d m sei farge i GR blir d en halv teskje ?

      1. Kundeservice sier:

        Hei.. Vi snakker om 2gr er ca. 1/4 til 1/3 i en normal størrelse teskje. Mvh Rune.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *