Nå kan du enkelt få ditt eget røykeri med røykeskap fra Matrøyk. Kaldrøyking av matvarer, kjøtt- og fiskeprodukter er en fritidsinteresse som vokser raskt og med riktig tilbehør til røyking er det nærmest ingen begrensning for hva du kan røyke med et flott og velsmakende resultat.
Hobbyrøykeriet Normann er laget av gran, en tresort som egner seg godt til røykhus. Vegger er panelert med profiler som unngår at vann blir liggende. Røykhuset har flere funksjoner og leveres komplett med alle nødvendige innredningsdetaljer.
Hobbyrøykeriet kan tilpasses de fleste røykgeneratorer som er i markedet.
Plasser hobbyrøykeriet ute i hagen hjemme eller på hytta, gjerne på et skyggefullt sted for at temperaturen alltid holdes så lav som mulig. Ved kaldrøyking skal ikke temperaturen overstige 32 ºC.
Ta gjerne turen innom våre oppskrifter før du går i gang med ditt eget røykeri med røykeskap fra Matrøyk. Les også artikkelen, riktig mengde røyk i røykeriet.
Hvis du ønsker å prøve kaldrøyking av matvarer, kjøtt- og fiskeprodukter før du går til anskaffelse av røykhus så kan vi anbefale våre dansk-produserte røykepinner, Smokepin.
Smokepins er kanskje verdens enkleste kaldrøykingsmetode til røyking av matvarer, kjøtt og fisk. Ingen ovn, kjølerør eller termometer er nødvendig. Smokepin™ produseres av Skandinavisk Røgsystem IVS i Danmark og er godkjent av næringsmiddelindustrien.
Naboen har lagt røykeri ved grense vårt eiendom og tenne bål sent i kveld. Vårt hus lukter som grill hytta og barna må sove med denne lukt i rommet pga vinduer er not røykeri siden. Når det er +26 i kveld, det er umulig å luke vinduer pga vi får +30 i huset . Jeg er enig at naboen har rett å gjøre hva hun vil i sin egen eiendom men vi plager mye.
Hva er regler om bygning og bruk av røykeri i tett bygging nabolaget?
Jeg kjenner ikke til lover og regler for bruk av røykeri i byggefelt etc. Hvis du gjør et søk i google så finner du nok helt sikkert en del svar og eventuelle lovverk. Mvh Rune.