Røyking av mat

Kaldrøyking i kulegrill

Kaldrøyking i kulegrill | Arctic-Fritid.no

Det er en kjent sak at Smokepins er den perfekte røykutvikler til kaldrøyking i kulegrill, ikke noe søl med spon og kun ren og god røyk. Nå har vi også testet Smokepins i den lille turgrillen til BarbIQ, med grillmatten til lokk ga også dette, fantastiske resultater.

Når du griller fisken avslutter du prosessen med en 4-6cm lang røykepinne fra Smokepins, eller du kan velge å tilsette røyksmak etter at fisken er avkjølt, fremgangsmåten er den samme og du får et nydelig pålegg på kveldsskiva. Bruk grillmatten til lokk, gjerne opphøyd ved hjelp av en stålstreng slik at røyken fritt får sirkulere rundt fisken i 15-20 minutter, eller etter smak og behag.

Denne fremgangsmåten er ikke kaldrøyking i den forstand, men heller en måte å tillsette røyksmak til det ferdige produkt, men har du et ferdig saltet produkt så kan du selvfølgelig velge å kaldrøyke dette ved hjelp av 2-4 smokepins og grillmatten til lokk.

Utfører du røykingen under f.eks. varme sommerdager kan dette medføre at temperaturen i grillen havner i området 30-50 grader og da snakkar vi om svalrøyking.

Neste gang du drar på fisketur med BarbIQ turgrill i ryggsekken, husk å ta med deg grillmatten og 2-3 Smokepins for et herlig måltid i vannkanten. Med Smokepins er kaldrøyking i kulegrill gjort enkelt.

Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.