Vi har utvidet sortimentet i marinader og urter med et utvalg krydder og urter fra Verdensmat. I hovedsak norsk-produserte krydder sanket og produsert på Krøderen. De fleste miksene er kreert og produsert av Verdensmat og passer godt til grilling og marinering før røyking.
Røyksalt passer godt til det meste av varmretter, men brukes særlig til å gi en lettrøkt smak på kokt eller stekt fisk.
Røyksalt er lite i bruk i dagens norske kjøkken, men har urgamle tradisjoner nettopp her til lands. Saltet ble nemlig funnet opp av danske eller norske vikinger og gir en herlig røyktone til fisk, kjøtt, fugl og grønnsaker.
For øvrig er røyksalt et gammelt triks for å gi stekt kjøtt, kylling, fisk og grønnsaker en illusjon av grillmat. Røyksalt brukes i dag særlig i USA, men er på full fart inn i krydderhyllene på kontinentet. For best effekt, tilfør røyksaltet helt mot slutten av matlagingen.
Innhold: 110 g røyksalt (salt, røyksyre).
Ørretkrydder passer særlig godt til grillet, stekt eller ovnsbakt ørret og laks, eller til røyking. En fyldig, varm og balansert kryddermiks som gir ørret og laks helt nye dimensjoner.
Hovedingrediensene er den fyldige kubebepepperen som har mer varme og kryddertoner enn vanlig svart pepper, soltørket paprika fra sør-spania og tørkede appelsinskall. Einebær og lavendelblomst gir en ekstra spiss.
Innhold: 45 g håndlaget krydderblanding, bl.a. appelsin og lavendel. Uten salt og sukker!
Pimentón de la Vera (søt), eller røkt paprika fra La Vera-dalen i Extremadura i Sør-Spania, er et kjent merkeprodukt med beskyttet opphavsbetegnelse.
Forskjellige paprikatyper røykes over eikeved, før de tørkes og deretter males til paprikapulver. De vanligste typene er såkalt «søt» (dulce), som ligner paprikapulveret vi kjenner i Norge (pluss røyksmak), og den litt sterkere picante.
Bruk den som vanlig paprikapulver, og særlig når du skal lage tapas eller andre spanske retter. Pimentón de la Vera passer særlig godt til retter med chorizo, til fiskeretter (bacalao) og grønnsaker.