Røyking av mat

Bok om røyking av mat

Bok om røyking av mat | Arctic-Fritid.no

Bok om røyking av mat for deg som ønsker å lære mer om videreforedling og da spesielt røyking av matvarer, kjøtt- og fiskeprodukter. Smaken av røk er boken som tar deg flere steg videre, som hobbyrøyker.

Smaken av Røk | Arctic-Fritid.no

Smaken av Røk er en lærerik bok om røyking av mat enten du er nybegynner eller mer erfaren i kunsten å røyke matvarer, kjøtt- og fiskeprodukter. Boken er skrevet av Henry Johnsen og tar for seg forskjellige metoder, teknikker, råvarer, bakterier og hygiene såvel som mange spennende oppskrifter.

I sin tid kanskje den beste boka i Norge når det gjelder stoff beregnet på hobbyrøkere.

Bildet som preger bokens omslag viser Hobbyrøykeriet fra Matrøyk.

Vi har fått til lager et begrenset parti av denne velskrevne boken beregnet på hobbyrøykeren. Sikre deg en kopi, bestill boken allerede i dag!

Innholdsfortegnelse (120 sider A5):

Mitt rike • Smaken av røk • Røking og temperatur • Smak • Hobbyrøkerier • Trond Opstads røkeri • Gløding eller tørrdestillasjon? • Spon • Litt om kjøtt • Litt om fisk • Kaldrøking, den store kunsten • Pinnekjøtt og fenalår • Røkelaks som kunstform • Langtidsrøkt, fet tørrfisk av ørret • Blåkveite • Uer • Sild • Spekeskinkenes verden • Svineknoke • Røkt og speket svinespekk • Bacon • Røking av sopp og nøtter • Røking av ost • Tomas Prikasky • Noen få impulser fra andre land • Fynsk røkeost (Danmark) • Hangikjøt (Island) • Rødvinsskinke (Kypros) • Prsut (Kroatia) • Kotelettkam (Sverige) • Når røken er i boks • Rypebryst i boks • Storfuglhjerter i boks • Storfuglbryst i boks • Duebryst i boks • Kreklingmarinert kylling i røkeboks • Når fisken er i boks • Ferskvann: Abbor, lake, ørret, sik, harr og gjedde i boks • Varmrøkt rakefisk • Saltvann: Makrell, torsk, lange og hyse i boks • Torskerogn i røkeboks • Skjell og skalldyr i røkeboks • Kjøtt i røkeboksen • Svineribbe i boks • Svinelabber i boks • Lammeribbe i boks • Om røyking av elg i boks • Elghjerte i boks • Rådyrhjete i boks • Reinsdyrhjerte i boks • Røkeboksen som bakerovn • Røkebokser med temperaturstyring • Karl-Peder Sjømæling • Om salt og salting • Salteprosessen • Marinader og laker • Noen laker • Hygiene • Trikinose, tularemi og musepest • Clostridum botulinum • Listeria • Yersina E • Salmonella • Gule stafylokokker • Streptokokker • Campylobacter • E. coli • Bendelorm • Gjær og muggsopper • Gode bakterier • Litt om dypfrysing • Noen anbefalinger for nytelse av røkt mat • Skisser • Tabeller.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.