Oppskrifter

Hjemmelaget kaviar av torskerogn

Hjemmelaget kaviar av torskerogn | Arctic-Fritid.no

Til hjemmelaget kaviar av torskerogn trenger du ca. 1 kg torskerogn. Rens rognen for skinn og blodårer, tilsett saltet og la det stå i kjøleskapet til over natten, før du blander inn sukker.

Tilsett sukker og plasser rognblandingen i røykeriet 1 til 1,5 time. Har du ikke røykeri kan du tilsette ½ ts røyksyre. Til slutt rører du inn olje til ønsket konsistens og plasserer kaviaren kaldt.

Spesielt torskerogn kan gi en veldig blek kaviar, ønsker du en bedre farge kan den tilsettes seilaksfarve.

  • 1 kg torskerogn.
  • 2 ss sukker.
  • 2 ss finsalt.
  • ½ ts røyksyre (hvis du ikke har røykeri).
  • 1,5 dl nøytral olje.

Se også våre Smokepins som kan benyttes til enkel kaldrøyking av hjemmelaget kaviar i f.eks. kulegrillen.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *