Til hjemmelaget kaviar av torskerogn trenger du ca. 1 kg torskerogn. Rens rognen for skinn og blodårer, tilsett saltet og la det stå i kjøleskapet til over natten, før du blander inn sukker.
Tilsett sukker og plasser rognblandingen i røykeriet 1 til 1,5 time. Har du ikke røykeri kan du tilsette ½ ts røyksyre. Til slutt rører du inn olje til ønsket konsistens og plasserer kaviaren kaldt.
Spesielt torskerogn kan gi en veldig blek kaviar, ønsker du en bedre farge kan den tilsettes seilaksfarve.
- 1 kg torskerogn.
- 2 ss sukker.
- 2 ss finsalt.
- ½ ts røyksyre (hvis du ikke har røykeri).
- 1,5 dl nøytral olje.
Se også våre Smokepins som kan benyttes til enkel kaldrøyking av hjemmelaget kaviar i f.eks. kulegrillen.
MEST POPULÆRE AKKURAT NÅ
Pakketilbud – Røyksyre og Seilaksfarge
150ml røyksyre og 3 x seilaksfarge 10g
Vis detaljer
kr 379.00