Røyking av mat

Kaldrøykt bacon med røykespon av kirsebærtre

Kaldrøykt bacon med røykespon av kirsebærtre | Arctic-Fritid.no

For veldig mange er røykespon av kirsebærtre ansett som å være den beste tresorten til røyking av mat. Tilbakemeldinger fra våre kunder utdyper dette med at kaldrøykt bacon med røykespon av kirsebærtre blir smakfullt og godt. Kirsebærtre har en søt røyk og fruktig aroma, til sammenligning en fruktig smak som fra røykespon av epletre.

Wiggler Røykespon KIRSEBÆR | Arctic-Fritid.no

Wiggler Røykespon KIRSEBÆR er en premium kvalitet røykespon av kirsebærtre. Inneholder ca. 250g (1 liter) og er bra til fjørfe, svinekjøtt og oksekjøtt. Noen sier at kirsebærtre er den beste tresorten til røyking av mat, og da spesielt bacon. Kaldrøykt bacon med røykespon av kirsebærtre blir smakfullt og godt.

Kan brukes til grillen, varmrøykere og de fleste røykgeneratorer i markedet. Når du varmrøyker, dryss et lag røykespon på bunnen av røykovnen, ca 2 dl / kg. Blander du inn 1-2 sukkerbiter i røykesponen får fisken mer farge.

Vekt / volum: ca 250 gr – 1 liter (korning 1-3 mm). Et flott røykespon til bruk i f.eks. Wiggler Varmrøker.

Start med å kjøpe en svineribbe / sideflesk på ca 1 kg.

  • Dekk svineribben (over og under) med nitrittsalt tilsatt 10-20% sukker, legg den i kjøleskapet i ca. 1 døgn (vanlig salt kan også brukes men kjøttet kan bli grått).
    100gr salt/ 30gr sukker per kg. Bruk gjerne brunsukker istedet for vanlig sukker.
  • Ta svineribben opp av lake og skyll denne godt i kaldt vann, tørk av med tørkepapir og la den tørke i kjøleskapet ca. 2 døgn.
  • Legg svineribben i røykovnen og kaldrøyk den i 8-10 timer, kombiner gjerne med røykespon av OR og Kirsebær (avslutt med kirsebær).
  • Heng den ferdigrøykte svineribben til modning et kjølig sted i 10-14 døgn og sørg for at det ikke kan komme fluer inn til baconet.
  • Velbekomme.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.