Røykeklosser tilpasset røykeri element gjør det enkelt å produsere ren og god røyk til kaldrøyking av fisk og kjøtt. Røykeklossene plasseres direkte på røykutviklerens element slik at treet ulmer. En røykeklosse produserer ren røyk i ca 1,5 til 2 timer.
Røykeklossene leveres i pakker med 18 klosser i hver pakke. Hver pakke gir mellom 25 og 40 timer røyketid. Klossene er tørket ned til 17-18% fuktighet og anbefales oppbevart innendørs, men ikke for varmt da de fort kan bli for tørre. Blir klossene liggende utendørs kan dette fort doble fuktigheten i klossene, som dermed vil avgi mindre røyk.
Tips: Borer du ett eller flere 5-6 mm hull i treklossen (gjerne som 5-tallet på en terning) økes luftgjennomstrømningen og mer røyk avgis.
Se også vårt utvalg i marinader og urter til røyking av matvarer, kjøtt og fisk.
Tresorter tilgjengelig:
Tips til røykingen:
- Mange kombinerer røykeklossene med kvister eller knopper (skudd) av einer. Legg kvisten over røykeklossen eller koppene (skuddene) under klossen, og dette vil etterhvert ulme ut sammen med klossen.
- Den beste metoden er imidlertid å avslutte med en separat einer-klosse etter å ha benyttet klosser av de øvrige treslagene.
Røykeklosser tilpasset røykeri element gjør det enkelt å produsere ren og god røyk til kaldrøyking av fisk og kjøtt.
Les også artikkelen, riktig mengde røyk i røykeriet.
Norskprodusert røykutvikler fra Matrøyk som rask, enkelt og sikkert gir stabil, ren og god røyk i røykeriet. Røykutvikleren benytter røykeklosser av tre – ikke briketter. Røykeklossens tykkelse bør være 1,5 til 2 cm og diameter 5-7 cm.
Røykutvikleren er perfekt til bruk i hobbyrøykeriet Normann.
Spesifikasjoner:
- 12V m/adapter for 220V – 30W.
- Kun 28W element – lager røyk uten å generere varme i røykeriet.
- Laget i rustfritt stål.
- Benytter røykeklosser av tre – ikke briketter eller røykespon.
- Lager stabil, ren og god røyk, uten brentsmak.
- En røykekloss produserer røyk i 1 til 1,5 timer.