Røykemel til kald- og varmrøyking som er siktet til flisstørrelse 0-2mm. Kommer i pose à ca. 2 liter. Sponen er tørket ned til ca. 10% og kan inneholde spor av bark. Røykemel er suverent til varmrøyking, eller kaldrøyking ved hjelp av røykespiral.
Røykemel av Einer gir en sterk og kraftig smak og egner seg godt til vilt, storfe, svin og laks.
Med et hint av sødme er OR en meget populær tresort til røyking av fisk i Skandinavia og kan ellers anbefales til røyking av svin, bacon, fjørfe, fuglevilt og lyst kjøtt etc.
Røykemel av Eik er perfekt til spareribs, rødt kjøtt, svin, fisk og kraftig viltkjøtt.
Røykemel av Bøk gir en lys, men karakteristisk smak og er en tresort med lite fuktinnhold i forhold til andre tresorter. Perfekt til røyking av storfe, svin, fisk og vilt.
Røykemel av Bjørk gir en sterk og kraftig smak og egner seg godt til vilt, storfe, svin, fisk og laks.
Ask er et hardt tre som gir en lett til middels røyksmak med en delikat aroma. Passer til røyking av storfe, sjømat, fjørfe, ost og grønnsaker.
Lønn er sammen med OR en av de mest allsidige spontyper, mild på smak og passer til nærmest alt. Med en litt mer subtil smak enn eple gir lønn god smak til storfe, svin, fjærkre og sjømat.
For å få en god og smaksforbedrende røyk må du velge riktig røykemel, noe som ofte blir til en kreativ og interessant del av røykeprosessen. Finn ditt favoritt mel, gjerne flere varianter som kan blandes for å få akkurat din ønskede røyksmak.
Se hele utvalget i røykemel til kald- og varmrøyking.