Diverse, Friluftsliv

Sikkerhet på isen under isfiske eller skøyteturen

Sikkerhet på isen under isfiske eller skøyteturen | Arctic-Fritid.no

Vi nordmenn er glade i vinteren, og det å ferdes på isen er en del av det norske turlivet vinterstid. Riktig utstyr er med på å gjøre ferdsel på islagte vann til en trygg og hyggelig opplevelse. Tenk sikkerhet på isen, og isskolen forteller deg mer om sikkerhetskultur på is.

Et viktig tilbehør når du pilker, går på skøyter eller under annen ferdsel på isen er ispigger som henger rundt halsen, og en redningsline (kasteline) som er helt nødvendig for å redde andre, eller bli reddet. Dra alltid flere sammen.

Når du pakker ryggsekken kan det lønne seg å pakke med et ekstra skift med ullundertøy, sokker, lue og hansker/votter. Det tar svært liten plass i sekken, og pakkes dette i en romslig pakksekk (drybag) som lukkes slik at den fylles med luft så får du god oppdrift hvis uhellet først skulle være ute.

Pakketilbud - Sikkerhet på isen | Arctic-Fritid.no

Pakketilbudet «sikkerhet på isen» leveres komplett med ispigger, sikkerhetsline (kasteline) og overlevelsespose. Et viktig tilbehør når du pilker, går på skøyter eller under annen ferdsel på isen.

I tillegg så anbefaler vi våre nødlys, samt hånd- og kroppsvarmere, som med sine mange bruksområder er praktiske varmeelement for kropp, hender og føtter. Riktig utstyr er med på å gjøre ferdsel på islagte vann til en trygg og hyggelig opplevelse. Se hele utvalget innen fjellsikkerhet.

Legg igjen en kommentar

Når du legger inn kommentarer på nettstedet, lagres informasjonen som gitt via kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen og nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer og spam. Les mer om personvern.

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.