Til hjemmelaget kaviar av torskerogn trenger du ca. 1 kg torskerogn. Rens rognen for skinn og blodårer, tilsett saltet og la det stå i kjøleskapet til over natten, før du blander inn sukker.
Tilsett sukker og plasser rognblandingen...
Krydder og urter fra Verdensmat
11
feb
Vi har utvidet sortimentet i marinader og urter med et utvalg krydder og urter fra Verdensmat. I hovedsak norsk-produserte krydder sanket og produsert på Krøderen. De fleste miksene er kreert og produsert av Verdensmat og passer godt t...
Saltblanding til røkelaks
01
des
Saltblanding til røkelaks er en viktig faktor for konsistensen på det ferdige produkt og liker du røkelaksen fast og fin i konsistensen er tørrsalting med 30-40% sukker i forhold til salt et vanlig brukt blandingsforhold.
Til forskje...
Slik kan du lage seilaks
09
nov
Seilaks, også kalt fattigmannslaks, har blitt et meget populært pålegg. Fra gammelt av ble seien saltet, farget og røkt, og erstattet således røkelaksen. Seilaks er veldig enkelt å lage selv, dette er noe absolutt alle kan få til, hv...
Røyking av bacon
31
jan
Fra produsenten av Smokepins har vi fått denne oppskriften til røyking av bacon.
Start med å kjøpe en svineribbe / sideflesk på ca 1 kg.
Dekk svineribben (over og under) med nitrittsalt tilsatt 10-20% sukker, legg den i kjøleskape...
Røyking av laks
30
jan
Dette er en oppskrift til røyking av laks jeg i sin tid fikk fra Danmark, nærmere bestemt fra produsenten av 90-tallets populære røykepinner. Nå er det arvtakeren Smokepins som gjelder.
I dette tilfellet ble der brukt norsk laks me...