ANGRERETT OG RETUR AV VARE

Angrerett

Dersom du ønsker å angre på kjøpet ditt har du alltid 14 kalenderdager fra siste vare er mottatt. Det er "Angrerettloven" som regulerer plikter og rettigheter mellom forbruker og næringsdrivende (se Lov om opplysningsplikt og angrerett ved fjernsalg og salg utenom faste forretningslokaler).

Angrerettloven gir deg som privatperson rett til, uten ekstra kostnad, å sjekke produktet før det returneres innenfor angreretten. Er produktet kun prøvd eller sjekket på samme måte som man kan gjøre i en alminnelig butikk, så skal kunden ha hele kjøpesummen og frakt til kunden tilbakebetalt. Er produktet brukt (i angrerettsperioden) og dette har ført til en verdireduksjon på varen, vil foretaket gjøre et fradrag i kjøpesummen tilsvarende varens objektivt reduserte verdi, før resten av kjøpesummen og frakt til kunden tilbakebetales. Dokumentasjon på uforsvarlig og unødvendig undersøkelse av produktet som medfører verdireduksjon vil bli sendt forbruker pr epost.

Returkostnadene bæres av forbrukeren, med mindre selgeren har misligholdt avtalen eller selgeren i henhold til avtalen har levert en erstatningsvare, fordi den bestilte varen ikke var tilgjengelig.

Vi ber om at du ikke fjerner merkelapper samt behandler originalemballasjen/salgsforpakning godt.

Angreretten gjelder ikke varer som av helse- eller hygieneårsaker ikke kan selges på nytt (eks: sikkerhetsutstyr innen klatring, undertøy og kroppsnært treningstøy) eller som er forseglet (eks: GPS-kart, minnekort mm). Er du i tvil, ta kontakt med oss først. Varer som forringes eller raskt går ut på dato (f.eks mat og kosttilskudd) omfattes ikke av angreretten.

For at angreretten skal være gjeldene, må du gjøre en aktiv handling. Dette betyr i praksis at du ikke er påkrevd å løse ut sendingen ved for eksempel ordre som er sendt i postoppkrav, men du må selv be transportøren sende varen i retur til oss og du må selv betale returkostnadene. Hvis pakker kommer i retur til oss fordi du ikke henter den eller utfører en aktiv handling (ref punkt over) vil du bli ilagt et gebyr på kr 300.00 ved fraktvekt inntil 10kg og kr 500.00 ved fraktvekt 10kg, eller mer. Dette for å dekke tur/returfrakt og eventuelle omkostninger vi måtte ha i forbindelse med den uavhentede pakken.

Bytte av vare

Har du ønske om å bytte vare, f.eks. til en annen størrelse, så ordnes som regel dette på en grei måte. Kjøper betaler returfrakten mens frakten for ny vare dekkes av oss. Er du usikker på noe kontakt oss på e-post eller telefon +47 40010034.

Feillevering

Dessverre så skjer det noen ganger feil eller at produkter blir forvekslet. Arctic Fritid AS tar naturligvis ansvaret og kostnadene for å rette opp feil når dette skjer. Gi oss beskjed så snart som mulig etter mottak av varen(e). Produktet må returneres med original forpakning og i samme tilstand som den ble mottatt.

Garanti- og reklamasjonsvilkår

Garanti gis av produsent, distributør eller forhandler og gjelder alle feil på produktet som ikke er utøvet av bruker med vilje eller uaktsomhet.

Norge har et svært godt lovverk som regulerer rundt salg til forbruker. Dette innebærer blant annet både plikter og rettigheter som både selger og kjøper må overholde. Lover som omhandler forbrukerkjøp er blant annet Forbrukerkjøpsloven, Angrerettloven og Markedsføringsloven, vi anbefaler å lese Lovdata (www.lovdata.no) for utfyllende lovtekster.

Enkelte produsenter har egne garantivilkår som er bedre enn det som gis via Forbrukerkjøpsloven. I disse tilfellene gir Arctic Fritid AS naturligvis denne rettigheten videre.

Om det oppstår fysisk skade og/eller varen er skadet på grunn av ytre påvirkning, bortfaller garanti på produktet. Eksempler på dette kan være fukt og vannskader, overspenning eller modifisering av brukeren selv, som ikke samsvarer med bruksanvisningen til produktet.

Brukerhjelp fra produsent

Mange produsenter og leverandører foretrekker selv å utføre brukerstøtte og utbedring på sine egne produkter. Dette er ofte begrunnet i at det er de som sitter på den fremste kunnskapen og kompetansen på sine merker og har mest erfaring på sine egne produkter.

Dette er et tilbud til våre kunder å bruke dette, det er naturligvis fullt mulig å ta kontakt med Arctic Fritid AS direkte om dette er ønskelig.

Retur av defekt vare

Om produktet har feil eller mangler, kan du søke om retur dersom produktet er innenfor garanti. Dette gjør du ved å kontakte oss før du sender produktet i retur.

Hvis du har et produkt som er defekt og dette ikke er en garantisak, kan vi muligens reparere det. For at vi skal kunne vurdere å reparere ditt produkt må du sende inn en forespørsel som beskriver hvilken vare og hvilken feil det gjelder.

Ved retur må produktet være mest mulig fullstendig (lader, strømadapter osv) og pakket forsvarlig, helst i original emballasje. Husk at produktet kan bli hardt behandlet av transportør.

Dersom produktet er skadet på noe vis av f.eks. vann, overbelastning, slag, støt eller annen fremprovosert skade bortfaller all garanti. Dette gjelder også om fabrikkforseglinger er brutt.

Om du sender inn en vare som er utgått (ikke produseres lenger) kan det påregnes ekstra behandlingstid for reparasjon/bytte. Ved innsending av retur er kunde ansvarlig for produktet frem til vi mottar varen fra transportør (sporbare sendingsmetoder anbefales). Dette gjelder også om varene skulle bli tapt eller skadet på noe vis.

Tilbakebetaling

Som hovedregel krediterer vi retursummen til ditt kreditt/bankkort. Når dette ikke er mulig blir beløpet betalt til din bankkonto, sørg derfor alltid for å oppgi ditt bankkonto-nummer. Har du betalt med faktura/oppkrav er vi avhengig av et bankkontonummer for å kunne utbetale tilgodebeløp.

Last ned angreskjema. Skjemaet skal fylles ut, signeres og alltid følge en eventuell returforsendelse.

Returadresse

Arctic Fritid AS
Salangsverket 25
9350 Sjøvegan

Har du spørsmål?

Kontakt oss eller se våre FAQs (Ofte stilte spørsmål).